PERMANENT HÅRBORTTAGNING MED LASER

Generande hårväxt, för mycket hår, ojämn hårväxt? Anledningen till att vilja ta bort hår permanent är många men oavsett varför du vill ta bort ditt hår permanent så har vi en permanent lösning för det. Många rakar, plockar eller vaxar idag bort oönskat hår vilket kan leda till irritation och en upplevelse av ökad hårväxt samtidigt som håret vid dessa behandlingar inte försvinner permanent utan kommer tillbaka.

Vi använder oss av PrimeLase HR Alexandrite-Diod-Laser

Markandens förmodligen mest kraftfulla hårborttagningslaser.

Välj rätt från första början! Extrem kraft. Förstklassiga resultat. Högsta säkerhet

Hårborttagning med laser ger nästan alltid bättre effekt än IPL system! Det beror på att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast den våglängd som är optimerad för effektiv permanent hårborttagning. Det finns massor av

publicerade jämförelsestudier som bekräftar dessa fakta. Du besöker just nu en klinik som dessutom har en av världens mest kraftfulla lasersystem med fantastiska egenskaper, PrimeLase från Cocoon Medical.

Rätt våglängd och puls ger bättre resultat!

PrimeLase är först i världen med en diodlaser som nyttjar den unika våglängden 755nm som under mer än 20 år bevisats vara den absolut effektivaste för permanent borttagning av hår. Tidigare har endast Alexandritelasern haft denna supereffektiva våglängd. Dessutom har PrimeLase en enorm kraft, vilket gör det möjligt att skapa en mycket kortare puls än andra system. Effekten blir mycket bättre och dessutom mindre smärtsamt.

Troligtvis världens snabbaste laser.

Cocoon Medical har utvecklat laserteknologin flera steg framåt de senaste åren och därmed också ökat upp hastigheten. Nu tar det bara några minuter att behandla halva ben. En hel rygg på män tar bara ca 15 minuter. Detta är en enorm fördel för dig som kund då du sparar mycket tid.

Extra kraftigt kyld tipp ökar säkerheten.

Den extra kraftigt kylda tippen på glasprisman som ligger mot huden under behandlingen ökar säkerheten. Dessutom känns behandlingen mindre när huden kyls ner. Allt för din säkerhet.

Hur många behandlingar behöver man?

- ca. 4-8 behandlingar.


Får man sola?

- Huden får inte vara solbränd. Solning skall undvikas 3-4 veckor före och 2 veckor efter behandling, annars kan en pigmentförändring eller lätt brännskada uppstå


Vad bör man tänka på innan behandlingen?


  1.  Brun utan sol produkter skall undvikas två-tre veckor före behandling.
  2. Man får inte ha solat på fyra veckor innan behandlingen.
  3. Dessutom får man inte vaxa eller plocka håret på tre-fyra veckor innan behandlingen eller under behandlingsperioden. Kunden bör raka håret på det område som skall behandlas 1-2 dagar innan beroende på vilket område man behandlar och hur fort håret växer.
  4. Man ska raka sig 1-2 dagar innan behandlingen, på området som ska behandlas, kommer man orakad kan extra kostnader tillkomma. 


Hur känns behandlingen med Alexandrite-Diode Laser?

- Laserljuset träffar bara pigmentet i hårsäckarna och behandlingen endast känns som ett litet stick i huden efterföljt av värme. Tack vare det inbyggda kylsystemet är behandlingen känns behagligare och gelen som används på svalkar ner huden. Däremot är smärtkänsligheten väldigt individuell.


Kan man få bort grått hår?

- Nej för det har inget melanin,

Rött hår, vit hår, grått hår& fjun kan man inte behandla. 


Ska man raka sig under tiden?

- Man ska alltid raka sig 1-2 dagar innan behandlingen för att överbelasta huden för mycket.

Och mellan behandlingarna 


Får man göra behandlingen om man är gravid?

- Nej det får man inte, för att det är för mycket hormonella förändringar i kroppen då och det gör att håret kommer tillbaka.


Hårborttagning, hur fungerar det?

- Ditt hårstrå innehåller pigment (melanin) och det finns även naturligt i huden och ju mörkare hud desto mer pigment. Grundregeln för alla Laser och IPL system är att håret ALLTID måste vara mörkare än huden, annars fungerar det inte. Det beror på att laserstrålen träffar ALLT pigment, även det som finns i huden. Eftersom vi vill att håret och hårfollikeln (inte huden) ska brännas sönder så måste det helt enkelt finnas mer pigment i hårstrået.


Gör det ont?

- PrimeLase har ett kylsystem vilket gör att det kyler ner området samtidigt som behandlingen pågår vilket gör att man kan ha en smärtfri behandling  


Varför kan det ta ända upp till ett år?

- Allt hår på vår kropp har tre olika faser. Växt-, avstötning- samt vilofasen och varje hårstrå lever sitt eget liv, vilket är tur, annars så skulle vi vara extremt håriga vissa perioder och helt hårlösa andra. När det gäller hårborttagning så kan vi bara ta bort håret som är i växtfasen eftersom det då har kontakt med hårsäcken där proteinet och stamcellerna finns som vi ska förstöra. När håret är i avstötningsfasen så finns det ingen kontakt med hårsäcken som är på väg in i vilofasen. Dessutom är vilofasen väldigt olika på vår kropp. I ansiktet är den kort, några veckor, medan på benen är den mycket lång, flera månader. Det kan faktiskt krävas ända upp till 10 behandlingar om man har otur. Detta kan bero på att ditt hår inte är optimalt för lasern eller att du kanske har en liten hormonrubbning som väcker nya hårsäckar till liv varje dag. Denna klinik kan ge dig svar på om du är en bra kandidat för PrimeLase.